ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI ÎN ATENȚIA JANDARMILOR BOTOȘĂNENI

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI ÎN ATENȚIA JANDARMILOR BOTOȘĂNENI

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele angrenate în misiunile de ordine și siguranță publică la manifestările cu participare numeroasă, prilejuite de sărbătorirea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României, în cooperare cu efective de poliție, poliție locală și pompieri.
Cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, jandarmii au acordat atenția cuvenită zonelor din apropierea lăcașurilor de cult, pentru ca liniștea specifică manifestărilor religioase să nu fie tulburată de producerea unor incidente nedorite.
La Ziua Națională a României, efectivele de jandarmerie, împreună cu partenerii instituționali din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali, vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică și vor participa cu forțe și mijloace la manifestările comemorative și spectacolelor organizate în municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și în orașul Darabani, precum și la prezentările tehnicii din dotare.
Sâmbătă, jandarmii botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, pe timpul desfășurării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la meciul de fotbal din Liga I, disputat de echipele F.C.Botoșani și F.C. Rapid București, începând cu ora 17.00.
Nu în ultimul rând, jandarmii vor acționa zilnic pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, independent sau în cooperare cu efective de poliție, și vor interveni la apelurile făcute prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, iar structurile de pază și protecție instituțională vor intensifica măsurile de supraveghere a celor 18 obiective din competență, precum și a zonelor din apropierea acestora, în vederea identificării unor posibile fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice și luării măsurilor legale.
Recomandăm participanților la manifestările publice să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc și bunurilor personale de valoare și să solicite sprijinul forțelor de ordine în mod direct, în cel mai scurt timp, atunci când situația o impune.
Comunicat INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE JANDARMI BOTOȘANI

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus