Votul botoșănenilor pentru Mircea Diaconu= vot anti-partide!

Aproape 4000 de voturi a obținut actorul Mircea Diaconu în postura de candidat independent ła alegerile europarlamentare, în municipiul Botoșani, lucru care l-a situat pe poziția a doua, după alianța PSD-UNPR-PC, la care s-au mai adăugat voturile din județ -unde s-a clasat pe poziția a 5-a , cu 6,53 % înaintea PP-DD și PMP.

Fenomenul nu a fost singular, cunoscutul actor obținând și la nivel național un procent apropiat de cel obținut la Botoșani.

După acest șoc suferit de către partidele care s-au situat sub candidatul independent Mircea Diaconu ( PP-DD și partidul prezidențial PMP), au apărut speculațiile. Ba că de fapt la mijloc a fost o mișcare a PSD care i-ar fi dat voturi actorului, grație unui experiment, ba că a furat din voturile liberalilor etc .

Mircea Diaconu a dezmințit toate aceste speculații, insistând pe faptul că voturile obținute s-au datorat notorietății sale. Ceea ce în mare măsură e adevărat. Dar ceea ce nu a dorit domnia sa să adauge din anumite considerente, e un lucru cât se poate de palpabil: românii s-au săturat de partide. Și, printre ei, și mulți botoșăneni.

Curvăsăraia politică – ca să folosesc un termen deja consacrat- i-a dezgustat pe mulți dintre cei care au fost simpatizanți sau membri ai unui partid. Jocurile parșive între diferite formațiuni politice, menite să-i îndestuleze pe unii cu funcții și averi, au ajuns să demonteze ceea ce votează cetățenii. Și rezultatele se văd. Promovările se fac numai pe interese de grup și incompetența își spune în continuare cuvântul în sectoare cheie, cu repercursiuni grave asupra calității vieții. Cei mai mulți politicieni dezamăgesc prin prestațiile lor lamentabile.

La polul sărăciei, în România și în Uniunea Europeană, rămâne tot Botoșaniul nostru. Botoșăneanul nostru, cel care a rămas acasă, își duce viața de pe o zi pe alta tot mai dezamăgit și tot mai lipsit de speranțe. Cel din străinătate, slugărește pentru câteva sute de euro, adunând bănuț cu bănuț să facă ceva.

Când sunt chemați la vot, dacă votează, votează pedepsindu-i pe cei considerați vinovați de viața lor plină de neîmpliniri, ca să nu spun mizerabilă.

Voturile numeroase date de botoșăneni la alegerile europarlamentare lui Mircea Diaconu sunt clar voturi anti-partide. Aceasta ar trebui să dea serios de gândit politicienilor locali fiindcă Mircea Diaconu a creat la Botoșani un precedent: a deschis drumul independenților .

Vasile TIMOFCIUC

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus