Victor Negrescu a fost ales chestor al Parlamentului European

Victor Negrescu a fost ales chestor al Parlamentului European

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu (vicepreședinte al grupului socialiștilor), a fost numit joi prin aclamare în funcția de chestor al Parlamentului, pentru a o înlocui pe Monika Beňová (neafiliată, din Slovacia), se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Victor Negrescu (S&D, România) a fost singurul candidat. Pe baza Regulamentului de procedură al Parlamentului, un nou chestor este ales pentru a ocupa un post vacant, în ordinea precedenței existente – astfel Victor Negrescu a devenit cel de-al treilea chestor al Parlamentului.

Cei cinci chestori ai Parlamentului sunt responsabili în primul rând de chestiunile administrative și financiare care privesc direct eurodeputații. Eurodeputații urmăresc să se asigure că dimensiunea grupurilor politice din Parlament reflectă în mare măsură componența Biroului (care cuprinde președintele și vicepreședinții, chestorii participând cu rol consultativ).

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus