Veteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război primesc in luna decembrie 2014 mai mulţi bani

In luna decembrie 2014 veteranii de razboi, vaduvele de razboi, vaduvele veteranilor de razboi si invalizii de razboi, primesc drepturile banesti corespunzatoare a doua luni calendaristice, respectiv noiembrie si decembrie 2014, in conformitate cu Memorandumul aprobat de Guvernul Romaniei in data de 11.11.2014. In plus, veteranii de razboi si celelalte categorii prevazute de Legea nr. 44/1994, privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, vor primi si ajutorul anual, in cuantum majorat de 300 de lei.

Potrivit dispozitiilor Legii nr.49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuri invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi, ale Legii nr.44/1994 privind veteranii de razboi, aceste categorii beneficiaza lunar, in functie de calitatea detinuta, de indemnizatii, sporuri pentru participarea pe front si rente. Aceste drepturi banesti mentionate se achita de catre casa teritoriala de pensii, in luna curenta, pentru luna anterioara.
In vederea achitarii, in mod unitar, a platii drepturilor prevazute de legile cu caracter special si pentru utilizarea eficienta a serviciului informatic integrat, Guvernul Romaniei a probat Memorandumul referitor la aplicarea dispozitiilor legale mentionate anterior.
In consecinta, in luna decembrie 2014, urmeaza a fi achitate drepturile banesti cuvenite veteranilor de razboi, vaduvelor de razboi si vaduvelor veteranilor de razboi, corespunzatoare a doua luni calendaristice, respectiv cele aferente lunilor noiembrie si decembrie. De aceasta masura vor beneficia 5.692 de personae.
Pe de alta parte veteranii de razboi si celelalte categorii prevazute de Legea nr. 44/1994, privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, vor primi ajutorul anual, in cuantum majorat de 300 de lei fata de 265 de lei cat a fost in anul 2013.

“Conform prevederilor Hotararii de Guvern aprobata in sedinta din 3.12.2014, veteranii de razboi, vaduvele de razboi, precum si accidentatii de razboi in afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza actiunii mijloacelor de lupta ale razboiului, beneficiaza in anul 2014 de un ajutor anual in cuantum de 300 de lei de persoana, pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice. In judetul Botosani sunt un numar de 1316 beneficiari ai Legii nr.44/1994, care vor primi ajutorul de 300 de lei in luna decembrie 2014, odata cu achitarea indemnizatiilor lunare cuvenite pentru lunile noiembrie si decembrie. Cu ocazia sarbatorilor de iarna acesti bani vor fi achitati, odata cu drepturile de pensie, cu doua zile in avans fata de celelalte luni ale anului, ” declara directorul executiv al CJP Botosani, Marius Constantin Budai.
Compartiment Comunicare CJP Botosani

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus