Un jar căzut din sobă a ars o casă la Leorda

Un jar căzut din sobă a ars o casă la Leorda

Un incendiu a izbucnit  luni seară  în localitatea Leorda. Totul a pornit de la un jar căzut din sobă pe materiale combustibile. Incendiul a fost observat târziu, iar casa a ars violent.

Două persoane, mamă și fiică, de 78 respectiv 45 ani, au suferit arsuri de gradul II și III, după ce casa unde locuiau a luat foc și au fost transportate la spital. Mama a fost scoasă din casa cuprinsă de flăcări de vecini.

Fiica a fost găsită într-o anexă, inconștientă, de către doi pompieri, plt.maj. Teodor Nedelcu și plt.adj. Paul Popovici, aflați în timpul liber și care au fost sunați din dispeceratul unității să intervină, întrucât locuiesc în comună.

Victimele au fost preluate de către echipajele Serviciului Județean de Ambulanță și SMURD, aflate la fața locului și transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

La fața locului, au ajuns și trei echipaje de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentelor de Pompieri Botoșani și Dorohoi.

La sosirea forțelor de intervenție, ardea întreaga locuință, existând pericolul de propagare la o anexă și o locuințele din gospodăriile vecinilor. Flăcările măsurau aproximativ patru metri.

Evenimente ca cel descris pot fi evitate, respectând  următoarele reguli comunicate de ISU Botoşani:Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.Nu lăsați ușa sobei deschisă.Nu supraîncălziți soba.Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.Stingeți focul pe timpul nopții.Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

ISU_BOTOSANI

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus