Starea de alertă se prelungește încă 30 de zile

Starea de alertă se prelungește încă 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care se prelungește starea de alertă în România pentru încă 30 de zile, începând cu 10 octombrie.Guvernul a adoptat hotărârea  C.N.S.U., fiind continuate măsurile care deja sunt în vigoare. Rămâne în vigoare certificatul verde digital pentru acces la diverse activități de la incidența de 3 la mie. Sunt exceptați copiii mai mici de 12 ani. Se mențin și restricțiile suplimentare atunci când se depășește pragul de 6 la mie, când au acces doar persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală, la competiții sportive, cinema, spectacole, concerte, nunți, botezuri, mese festive.

 Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise în localitățile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Iată care sunt excepțiile:

-Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

-Într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat (activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

-Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască.

-Rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.

-Alte excepții se pot stabili la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus