Senatorul Dorinel COSMA, preocupat de valorificarea potențialului economic a județului Botoșani

În ședința Senatului din data de 15 februarie a.c., senatorul Dorinel COSMA  a susținut o declarație politică având ca titlu  Valorificarea potențialului economic a județului Botoșani.

Iată declarația parlamentarului botoșănean:

            Mereu am fost profund preocupat de decalajele economice dintre regiunile și județele țării, precum și de impactul negativ pe care îl au acestea asupra dezvoltării și prosperității județului nostru. AUR își va concentra eforturile în direcția dezvoltării economiei naționale și locale, dar și pentru a sprijini creșterea și diversificarea sectorului economic din Botoșani.

          Un obiectiv principal pentru dezvoltarea economică a județului Botoșani ar trebui să fie promovarea și dezvoltarea turismului rural, în special a resurselor turistice unice din județul nostru – precum Rezervația „Pădurea Vorona”, Mănăstirea „Vorona”, Mănăstirea „Popăuți” , Casa memorială „Nicolae Iorga”, Casa memorială „George Enescu”, Casa memorială „Mihai Eminescu”, Muzeul Etnografic, Muzeul de Istorie, Aquapark & Sports Cornișa – și prin promovarea tradițiilor, obiceiurilor sau gastronomiei locale. Toate acestea ar putea contribui la atragerea unui număr mare de turiști și ar stimula dezvoltarea unei game largi de servicii conexe, precum serviciile de transport, serviciile de ospitalitate și serviciile complementare.

           De asemenea, autoritățile centrale și locale trebuie să sprijine sectorul agricol prin a investi în modernizarea și extinderea infrastructurii rurale, dar și prin promovarea de către autoritățile locale a produselor locului și facilitarea accesului la piețe mai mari. În plus, sunt necesare dezvoltarea și susținerea sectorului de producție prin crearea de zone industriale, un parc tehnologic, sprijijirea start-up-urilor și a micilor întreprinderi locale.

          În acest sens, este necesar să investim în educație și în formare profesională, pentru a dezvolta competențele și capacitățile tinerilor din județ, care reprezintă viitorul nostru și al economiei locale. Toate acestea pot contribui la dezvoltarea economică pe termen mediu și lung a județul Botoșani și la îmbunătățirea nivelului de trai al botoșănenilor.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus