Senatorul Dorinel Cosma : Este inacceptabil ceea ce guvernul Ciolacu face. Limitarea plăților în numerar nu va reduce evaziunea fiscală. AUR se opune ferm acestei măsuri

Senatorul Dorinel Cosma : Este inacceptabil ceea ce guvernul Ciolacu face. Limitarea plăților în numerar nu va reduce evaziunea fiscală. AUR se opune ferm acestei măsuri

Senatorul AUR  Dorinel Cosma  a luat poziție vis-a-vis de măsurile fiscale întreprinse de Guvern. Acesta a  declarat că propunerea Guvernului Ciolacu de a plafona plățile în numerar nu va avea efectul dorit – acela de a reduce evaziunea fiscală. Este vorba de o altă măsură antiromânească, o nouă dovadă că actualii guvernanți sunt decuplați de la realitate. În România, în special în mediul rural, plățile cu cardul nu se pot efectua din motive obiective (lipsa resurselor, a infrastructurii necesare), iar populația este prea puțin familiarizată cu acest tip de servicii.

Într-o conferință de presă, senatorul Dorin Cosma a reiterat că poziția partidului AUR față de această măsură este fermă: Alianța pentru Unirea Românilor se opune limitării sau eliminării plăților în numerar. În context, senatorul i-a contrazis pe reprezentanții PSD, care au declarat că „numai evazioniștii” se opune acestei plafonări. Dimpotrivă, cetățenii obișnuiți vor avea la rândul lor de suferit.

„Guvernul Ciolacu își continuă seria măsurilor împotriva românilor. Acum urmăresc eliminarea numerarului într-o țară în care jumătate din mediul rural este încă în noroi. Oamenii nu au apă, nu au canalizare, nu au gaze, iar în aceste condiții cei doi Marcei din Guvern (Ciolacu și Boloș) vor să elimine posibilitatea plății în numerar. De parcă aceasta este prioritatea numărul unu a românilor. Este inacceptabil ceea ce guvernul Ciolacu face prin limitarea plăților în numerar. În primul rând, vorbim despre o chestiune de accesibilitate pentru persoanele sărace, care nu au carduri, care nu au acces la bancomate și după aceea este o problemă și de libertate. Plățile în numerar sunt despre libertate și despre evitarea controlului social” -” -a declarat senatorul Dorinel Cosma.

Senatorul a precizat că există țări unde dreptul de a plăti în numerar este înscris în Constituie- cum este cazul Slovaciei.

Acesta a arătat că întreprinzătorii care au magazine la țară sau în orașele mici depind de numerar, pentru că nu au bancomate sau agenții bancare. Toți aceștia, care mențin o minimă activitate economică, în comunele și orașele sărăcite de administrațiile PSD și PNL, sunt evazioniști?

”Sunt un aprig apărător al libertății și, de aceea, ne vom opune cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție oricăror încercări de limitare a plăților în numerar”, a mai spus Dorinel Cosma, senator AUR.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus