Senatorul Dorinel COSMA l-a luat la întrebări pe ministrul transporturilor privind desființarea a zeci de stații, halte și agenții CFR din țară, printre care și Gara Dorohoi

Senatorul Dorinel COSMA l-a luat la întrebări pe ministrul transporturilor privind desființarea a zeci de stații, halte și agenții CFR din țară, printre care și Gara Dorohoi

Miercuri, 22 februarie a.c., senatorul AUR Dorinel COSMA  l-a interpelat pe ministrul  Transporturilor și Infrastructurii, Sorin GRINDEANU. Obiectul Interpelării  a fost Situația privind desființarea a zeci de stații, halte și agenții CFR din țară.

Iată interpelarea parlamentarului botoșănean:

CFR Călători și Ministrul Transporturilor și Infrastructurii au hotărât să desființeze zeci de stații, halte și agenții din țară, printre care se numără și gara din Dorohoi. Această măsură a fost adoptată în cadrul unei hotărâri a AGA CFR Călători din data 15 februarie 2023. Decizia vine ca urmare a faptului că o mare parte din activitățile de comercializare a legitimațiilor de călători trec în mediul, inclusiv eliberarea acestora. De asemenea, CFR Călători a înregistrat pierderi de 600 de milioane de lei anul trecut, conform bugetului rectificat pe 2022.

Având în vedere cele expuse, vă adresez rugămintea de a-mi răspunde la următoarele întrebări:

1. Care este poziția ministerului față de desființarea a zeci de stații, halte și agenții CFR din țară, inclusiv gara din Dorohoi?

2. Care sunt măsurile pe care le va lua Ministerul Transporturilor pentru a proteja drepturile angajaților care își vor pierde locurile de muncă în urma acestei decizii?

3. Ce motive au stat la baza deciziei CFR Călători și Ministerul Transporturilor și infrastructurii, de a desființa stații, halte și agenții din țară, inclusiv gara din Dorohoi?

4. Există planuri de reconversie profesională sau alte măsuri pentru a ajuta angajații care își pierd locurile de muncă să găsească noi oportunități de angajare?

5. Cum va afecta această de decizie transportul public local și regional și cum va fi asigurată conectivitatea între comunitățile rurale?

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus