Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat – prezent la Botoșani, cu ocazia acordării Drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

Ieri, cu prilejul aniversării Zilei Protecției Civile din România și împlinirea a 176 de ani de la înființarea primei subunități de pompieri din Botoșani, în municipiu s-a desfășurat  ceremonia militară de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. La acest eveniment au fost prezenți, alături de oficialitățile județului, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, şi ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Alexandru Jizdan.

După slujba religioasă de sfinţire a Drapelului, oficiată de părintele protopop Lucian Leonte, şeful I.G.S.U., general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, a dat citire decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care I.S.U. Botoșani primeşte Drapelul de luptă. Apoi secretarul de stat Raed Arafat a înmânat Drapelul de luptă colonelului Radu Anton, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care l-a primit în genunchi, sărutându-l în semn de prețuire.

Angajații IJSU Botoşani au rostit în cor jurământul de credință: “Jur să păstrez ca pe lumina ochilor Drapelul de luptă tricolor, simbol al unității, suveranității și independenței naționale, a onoarei, vitejiei, și gloriei militare a poprului român, al tradițiilor eroice străbune și al patriei mele România!” după care Drapelul de luptă a fost prezentat celor prezenţi la ceremonie.

Secretarul de stat Raed Arafat a elogiat în discursul său profesionalismul precum și spiritul de sacrificiu al pompierilor botoșăneni dovedit de-a lungul celor 171 de ani de la înființarea primei unități de pompieri pe teritoriul județului Botoșani și cea de-a doua unitate de pompieri de pe teritoriul României.

Fiți mândri de istoria îndelungată dedicată salvării de vieți omenești pe care o aveți, căci sunt puțini cei care se pot lăuda cu un așa trecut. Nu întâmplător ziua de astăzi are o încărcătură simbolică și emoțională deopotrivă, potențată de faptul că 28 februarie este Ziua Protecției Civile din România. Dincolo de simbolistica conferită de acest simbol de stat, drapelul de luptă este pentru fiecare militar o amintire a trecutului glorios, însă pentru dumneavoastră este o stare de fapt, lupta continuă pe care o purtați pentru a învinge timpul, distanțele, propriile limite în salvarea de vieți. Provocările sunt din ce în ce mai mari, iar pompierul a devenit mai mult decât un luptător în fața focului. Este ultima speranță că cineva ne mai poate salva atunci când suntem la nevoie, amintindu-i și pe cei care fac parte din SMURD Botoșani. Permiteți-mi să vă consider un model de bune practici în dezvoltarea relațiilor instituționale internaționale, referindu-mă la colaborarea cu Republica Moldova. Vreau să vă asigur de întreaga mea considerație pentru ceea ce faceți și vă garantez că din funcția pe care o dețin, voi depune toate eforturile pentru a dezvolta continuu sistemul de urgență prin achiziția de echipamente moderne, prin pregătirea personalului operativ, prin creșterea capacității de răspuns, alături de conducerea Ministerului și a I.G.S.U. Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți în fiecare zi în slujba țării și a românilor și vă felicit cu ocazia înmânării drapelului de luptă”, a declarat Raed Arafat.

Drapelul de luptă, brodat cu fir de aur, costând circa aproape 30.000 de euro, este un unicat. La parada militară au participat alături de angajații ISU și plutoane de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, aceasta fiind urmărită cu vădită emoție de numeroși botoșăneni.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus