Se recomandă consumul de fructe şi legume

Consumul a 600 de grame de fructe şi legume în fiecare zi, ar preveni 14% din decesele provocate de cancerul gastrointestinal, 11% din bolile cardiovasculare şi 9% din morţile provocate de infarct. Cireşele ajută, de exemplu, la combaterea infecţiilor, kiwi este o sursă bogată în vitamine, caisele au proprietăţi antiinflamatorii, prunele sunt cel mai bun laxativ natural, pepenele roşu hidratează, portocalele sunt o sursă de vitamina C, bananele sunt bogate în magneziu necesar inimii, în timp ce mărul este alimentul perfect. Fructele de sezon sunt cele mai bune în prevenirea şi combaterea afecţiunilor legate de respectivul anotimp al anului. Fructele sunt principala sursă de fibre pentru organismul nostru, obligatorii pentru o bună funcţionare a sistemului digestiv. Fibrele facilitează eliminarea grăsimilor şi reglează nivelul colesterolului, lucru de care beneficiază arterele şi inima. Numeroase studii ştiinţifice au confirmat că alimentaţia este elementul-cheie pentru a preveni diferite tipuri de cancer. Nu în ultimul rând, dacă ne alimentăm corect, ne vom simţi mai bine şi vom avea mai multă energie. Fructele ajută şi la controlarea greutăţii şi la menţinerea unui bun aspect fizic.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus