Scrisoare deschisă către conducători- Ionuț-Bogdan Cărăușu

Scrisoare deschisă către conducători- Ionuț-Bogdan Cărăușu

Iubiți conducători,

De la începutul pandemiei, românii v-au văzut contrazicându-vă, gafând și aberând în cel mai caragialesc mod posibil, atunci cînd ne vorbeați de “măsurile de protectie” pentru populație. Și cu toate acestea, v-au ascultat cuminți – cu prea puține excepții, din păcate – și v-au urmat sfaturile care s-au vrut, poate, părintești.

Am înțeles că n-avem voie să aprindem o lumânare la căpătâiul morților, pentru că virusul – ne spuneați – umblă dezlegat prin cimitire.

Am înțeles că domeniul HORECA (în care activează firme cu capital preponderent românesc) nu este un segment de importanță majoră pentru guvernul acestei țări, aspect pronunțat răspicat de chiar Primul-ministru.

Am înțeles (cei care nu înțeleseseră deja) și că educația tinerilor români nu este o prioritate pentru dumneavoastră, și ca atare ați mutat studiile în on-line, în condițiile în care majoritatea țărilor europene n-au închis școlile.

Am înțeles că producția de sparanghel a unei țări străine este mai importantă decât siguranța românilor, asta dacă avem, bineînțeles, binecuvântarea șefei șefului statului român.

Am înțeles că, în plină criză cauzată de pandemie, trebuia să vă încheiați contractele dubioase, lucru confirmat de Curtea de Conturi.

Am înțeles că pentru a teroriza și a controla populația a trebuit să plătiți din greu mass-media centrală, în loc să achiziționați materiale pentru spitale.

Într-un cuvânt, am înțeles – desi nu era normal – toate aberațiile, gafele și greșelile impardonabile, de altfel, pe care le-ați făcut de la începutul crizei cauzate de COVID-19.

Dar această ultimă măsură propusă, prin care încercați să atentați fățiș la siguranța alimentară a românilor este, pentru mine, cel puțin, de neînțeles.

După ce că avem atâtea orașe în care marile lanțuri de supermarketuri au primit spații în zone centrale – total absurd –, sufocând micii producători și comercianți români. După ce că aceste multinaționale comercializează produse de mâna a treia în țara noastră, fără o minimă protecție a cetățenilor noștri. După ce că își scot profiturile din țară prin scheme financiare patentate cu acordul, conștient sau inconștient, al statului.

După toate acestea, aveți inconștiența și aroganța de a ne spune că: „…târgurile și piețele trebuie închise…”, fără a sufla un cuvințel despre supermarketuri?

Ați îngropat economia acestei țări, guvernare după guvernare, ați distrus producția autohtonă de orice fel, ați sugrumat micii întreprinzători români cu o rapacitate demnă de ciocoii epocii fanariote și acum ne impuneți să mâncăm produsele plasticate ale unor străini care s-au îmbogățit pe sănătatea și pe spinarea românilor?

Formula de adresare de la începutul acestei scrisori nu este întâmplătoare, dragii mei. Am mai avut conducători iubiți care au căzut atunci când nu au înțeles că românilor le ajunsese cuțitul la os.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus