SĂRBĂTOAREA ADORMIRII MAICII DOMNULUI, ÎN SIGURANŢĂ

 

În perioada 12 – 15 august a.c., zilnic, se vor afla la datorie 130 de poliţişti, astfel încât botoşănenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

 

În total, în acest week-end prelungit, vor acţiona peste 500 de poliţişti, de la ordine publică şi rutieră, precum și de la structurile de acţiuni speciale, investigarea criminalităţii economice sau investigaţii criminale.

 

Poliţiştii vor acţiona cu 300 de autospeciale pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

 

Vor fi organizate în această perioadă, 342 de patrule de siguranţă publică, dintre care 83 pedestre şi 259 auto.

 

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii rutieri vor acţiona pe 8tronsoane de drumuri naţionale, utilizând în medie, zilnic, 10 aparate radar.

 

Celor care, în aceste zile participă la manifestări/evenimente publice, le recomandăm:

Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des „vizitate” de către hoţi. Păstraţi portofelul şi banii în buzunarul interior şi asiguraţi-l cu nasturi sau fermoar. Un buzunar bine asigurat descurajează hoţii.

Dacă aveţi asupra dumneavoastră o sumă importantă de bani, evitaţi locurile aglomerate.

 

Supravegheaţi atent poşeta; siguranţa acesteia trebuie să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră; când faceţi plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care îi aveţi asupra dumneavoastră, ci doar suma care vă trebuie.

Dacă staţi la o coadă priviţi cu atenţie celelalte persoane; dacă simţiţi că sunteţi împins din spet în timp ce staţi la coadă sau că cineva s-a instalat în faţa dumneavoastră şi v-a acoperit vederea, verificaţi imediat geanta şi locul unde tineţi portofelul.

Urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă „ca din întâmplare” obiecte de îmbrăcăminte sau plase goale pe mână; un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte când operează, ca să-şi ascundă mâna de privirile străine.

Când părăsiţi autovehiculul, chiar pentru scurt timp, asiguraţi portierele şi cuplaţi sistemul de alarmă dacă autovehiculul este dotat cu acesta; hoţii acţionează şi „din mers”, trecând rapid pe lângă maşinile staţionate şi încercând portierele.

Nu lasaţi în autovehicul bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor.

Nu lasaţi niciodata în autovehicul actele acestuia.

În caz de nevoie sau dacă ați fost martorului unei fapte ilicite, apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!

 

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi poliţiei toate amănuntele!

 

TOTODATĂ, POLIŢIŞTII RUTIERI VĂ REAMINTESC:

Potrivit legii penale din România, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus