Samsung și Muzeul Memorial „George Enescu” oferă o nouă experiență digitală de vizitare

Aplicația educațională „Acasă la Enescu” le prezintă elevilor într-un mod interactiv și intuitiv informații despre George Enescu și operele sale, precum și detalii din opera și viața compozitorului expuse în premieră la Muzeul Memorial din Dorohoi

 

 

București, 10 iunie 2016– Samsung Electronics România anunță în premieră parteneriatul cu Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi, prin care tehnologia aduce cultura mai aproape de vizitatorii muzeului. Prin intermediul aplicației educaționale „Acasă la Enescu”, dezvoltată de Samsung, publicul, mai ales cel tânăr, are acces într-un mod interactiv și digital la exponatele disponibile în casa memorială a celui mai important muzician din istoria României.

 

Astfel, Samsung continuă proiectul de modernizare și digitalizarea unor importante institute culturale, inițiat în România în 2013 împreună cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” când a fost lansată prima expoziție digitală de fluturi.

 

Aplicația conține exponate din colecția personală a autorului pentru a le oferi vizitatorilor de pretutindeni, copiilor sau pasionați de muzică, o nouă experiență de vizitare, care aduce inclusiv o serie de fotografii de familie, scrisori ale muzicianului sau cărți poștale ce nu au fost prezentate până acum.

 

„Căutăm în permanență metode prin care să devenim cât mai atractivi, în special pentru tinerii care vor să cunoască valorile românești și să descopere mai multe detalii despre cultura muzicală. Suntem onorați să fim primul muzeu memorial al marelui muzician George Enescu care își concretizează eforturile de a deveni mai accesibil pentru generația tânără. Datorită unor promotori locali ai valorilor românești, precum este domnul Ștefan Silion, care a inițiat acest proiect și a fost susținut de Samsung, acest lucru a devenit, acum, posibil”, a declarat Aurel Melniciuc, Director al Muzeului Județean Botoșani.

 

Proiectul constă în echipament tehnologic de ultimă generație, dotare facilitată de mediul de afaceri local, și o aplicație educațională dezvoltată de Samsung.

 

„Ne dorim să oferim un mod de cunoaștere mai interactiv, inovator și în același timp mai eficient, prin intermediul dispozitivelor și tehnologiei de ultimă generație. Ne bucurăm să continuăm proiectele de digitalizare a muzeelor din România prin parteneriatul încheiat cu Muzeul Județean Botoșani și Muzeul Memorial G. Enescu și să aducem mai aproape aceste valori ale culturii române de iubitorii de muzică, dar și de generația digitală. Aplicația oferă atât o experiență interactivă de informare, prezentând biografia, opera lui George Enescu și detalii despre Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, dar și un test de cunoștințe ce poate fi completat la finalul turului”, a declarat Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager Samsung Electronics România.

 

Aplicația „Acasă la Enescu” se adresează în special copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, fiind un mod interactiv și amuzant de învățare, însă poate fi accesată de orice pasionat de muzică care vrea să afle mai multe despre George Enescu și dorește să vadă în premieră exponatele casei memoriale care găzduiește muzeul.

 

Pe lângă aplicația educaționala „Acasă la Enescu”, în cadrul proiectului, Muzeul Memorial „George Enescu” va fi dotat cu 6 tablete, un sistem Blu-ray Home Cinema și un eBoard (ecran interactiv) Samsung, care vor schimba modul de interacțiune a vizitatorilor cu exponatele, creând astfel o nouă experiență de vizitare.

 

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, aparaturii medicale, a sistemelor de rețea, a semiconductorilor și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus