Restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Vă informăm că restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna trecută au intrat în vigoare începând de luni, 25 octombrie 2021, de la ora 0:00.
Începând de luni, 25 octombrie, magazinele se închid la ora 21.00, iar accesul în centrele comerciale, în hoteluri, în instituții publice le este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.
Masca este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.
Organizarea și desfășurarea evenimentelor private, precum nunți și botezuri, sunt interzise pentru o perioadă de 30 de zile.
Competițiile sportive se vor desfășura, din nou, fără spectatori.
Activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase e permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5.00-21.00.
Accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform prezentei hotărâri va fi permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.
Organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați.
Accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 25 octombrie 2021, hotărârea privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 prin care se propune:
• accesul în incintele operatoriilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor nealimentare să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, cu excepția unităților farmaceutice dispuse în afara centrelor și parcurilor comerciale și a benzinăriilor;
• – exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid și a următoarelor categorii:
• a)participanții în cadrul procedurilor administrative derulate pentru motive de ordine și siguranță publică;
• b)participanții în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale sau administrativ-jurisdicționale;
• c)persoanele care necesită acces la servicii medicale și prestații sociale;
• d)persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.
• – exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în centrele și parcurile comerciale aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile pentru:
• a)persoanele care se deplasează la serviciile publice comunitare ce funcționează în cadrul acestora dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 și fac dovada deplasării în acest scop prin prezentarea unui document justificativ în format letric sau electronic;
• b)persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.
Este permis accesul în centrele și parcurile comerciale fără certificat COVID doar persoanelor care apelează la servicii comunitare, cu test, sau care merg la centrul de vaccinare. Altfel, accesul general este permis doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală.
De asemenea, se reglementează accesul în instanțe, aici nefiind nevoie de certificatul COVID.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus