Record de incendii în județul Botoșani , în luna ianuarie

Record de incendii în județul Botoșani , în luna ianuarie

55 de incendii s-au produs, în luna ianuarie, pe raza județului Botoșani, cu 61,76 % mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pompierii au constatat că cele mai frecvente cauze stabilite pentru incendiile produse luna trecută sunt: coș de fum defect/ necurățat de funingine sau neprotejat termic; instalații electrice/sisteme de încălzire defecte sau cu improvizații; jarul căzut din sobă pe materiale combustibile. Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja casa de un posibil incendiu, respectați măsurile de prevenire a incendiilor recomandate de ISU Botoșani.Reparați, dacă este cazul, coșurile de fum. Asiguraţi-vă că acestea sunt curățate corespunzător și că jarul sau scânteile din sobă nu pot ajunge pe materialele combustibile din structura acoperișului!Nu aprindeți focul cu benzină! Stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi! Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite; Nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Supravegheați copiii în permanență și nu lăsați la îndemâna mijloace de aprindere!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus