Încheiem săptămâna în mijlocul copiilor. Astăzi ne-am întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi și ai Școlii Gimnaziale „Petru Zamfirescu” Prisăcani.
Le-am vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.
Și cum cel mai ușor se învață din exemple, pompierii i-am sfătuit:
să nu se joace cu chibrituri, brichete și să nu aprindă lumânări;
să nu imite lucrurile periculoase pe care le văd pe rețelele de socializare și să nu accepte provocările persoanelor necunoscute;
să nu se cațăre în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;
să nu se joace în zona căilor ferate și să nu se urce pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face o fotografie;
dacă văd un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, să se îndepărteze și să cheme un adult să vadă despre ce este vorba.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Activitățile au fost organizate în cadrului programului național “Școala altfel”.
#ISU_BOTOSANI