Nu, nu vrem să vă facem poftă, dar știm că în această perioadă foarte mulți oameni folosesc afumătorile. Ce-i drept, produsele din carne parcă sunt mai gustoase după afumat … Pentru a vă bucura de toate bunătățile specifice Crăciunului, în siguranță, ISU Botoșani vine cu o serie de recomandări pentru toți cei care au afumători în gospodărie.
Afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile. Se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile.
Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului. Curațati afumatoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.