Pompierii i-au vizitat pe copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr.15 din municipiul Botoșani

Pompierii i-au vizitat pe copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr.15 din municipiul Botoșani

“Avem voie să ne jucăm cu focul, cu prizele sau cu întrerupătoarele?”- NU! Au răspuns, în cor, copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr.15 din municipiul Botoșani, care au fost vizitați, în această dimineață, de pompieri.
Activitatea a fost organizată la cererea cadrelor didactice, în cadrul programului național „Școala Altfel”.
Atât educatoarele, cât și copiii și-au dorit să petreacă o oră alături de pompieri, pentru a afla mai multe informații despre activitatea acestora, dar și sfaturi referitoare la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni evenimentele precum incendiile sau accidentele la joacă sau acasă.
Aceștia, i-au învățat cum să reacționeze în cazul producerii unui incendiu sau cutremur și i-au angrenat în două exerciții de evacuare.
Și pentru ca activitatea să fie interactivă, s-a organizat și un concurs cu tematică de protecție civilă și prevenire a incendiilor. Mulți dintre preșcolari au demonstrat că dețin foarte multe cunoștințe despre prevenirea incendiilor, dar toți au răspuns corect la întrebări, dovadă că au fost foarte atenți la lecția de siguranță. Efortul lor a fost răsplătit cu câte o diplomă, care le-a fost oferită de Pompierul Sam.
Ei au avut ocazia să vadă autospeciala de stingere a incendiilor și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus