Polițiștii locali din municipiul Botoșani au intervenit la peste 150 de sesizări în numai 6 zile

Polițiștii locali din municipiul Botoșani au intervenit la peste 150 de sesizări în numai 6 zile

În intervalul 10-15 noiembrie a.c., pe lângă activitățile specifice întreprinse de polițiștii locali, aceștia au intervenit la un număr de 109 sesizări telefonice primite de la cetățeni, dar și la un număr de 48 de sesizări ale polițiștilor locali din Dispeceratul instituției.

În urma verificărilor efectuate în teren pentru stabilirea situației de fapt a celor semnalate, dar și din oficiu, polițiștii locali au legitimat 209 persoane, iar pentru încălcarea prevederilor legale au întocmit un număr de 58 procese verbale de constatare a contravențiilor, sancțiuni aplicate în funcție de gravitatea faptei, cuantumul total al amenzilor fiind de 7.920 lei.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au aplicat un număr de 49 sancțiuni contravenționale, pentru fapte reglementate de H.C.L. nr. 292/2017 – Regulamentul de Organizare a Circulaţiei Rutiere în municipiul Botoşani, staționarea în stațiile de transport local/taxi, ocuparea fără drept a locurilor de parcare concesionate, pătrunderea cu autovehicule în zone interzise circulației rutiere, expunere spre vânzare a unor produse în parcările publice. Pentru fapte de tulburarea a liniștii publice, apelarea în mod repetat la mila publicului potrivit Legii nr. 61/1991, a fost aplicat un număr de 13 sancțiuni contravenționale.

În data de 15.11.2023, pe timpul patrulării în zona Centrului Istoric, polițiștii locali au constatat că este tulburată liniștea publică de către minorul B.G., în vârstă de 10 ani, prin folosirea de materiale pirotehnice (petarde). Având în vedere vârsta minorului, polițiștii locali s-au deplasat la domiciliul acestuia, unde a fost găsita mama – fiind dispusă sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 300 lei pentru lăsarea nesupravegheată a minorului, potrivit art. 2, pct. 33 din Legea nr. 61/1991. În conformitate cu prevederile legale ,,neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

Polițiștii locali vor acționa, în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice, în scopul creșterii siguranței cetățeanului.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus