Polițiștii locali au identificat și sancționat persoane care au abandonat deșeuri menajere

Polițiștii locali au identificat și sancționat persoane care au abandonat deșeuri menajere

În perioada 22.01.-10.02.2024, în conformitate cu atribuțiile reglementate de Legea nr. 155/2010, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat acţiuni pentru prevenirea faptelor antisociale şi sancţionarea persoanelor care abandonează deșeuri menajere pe domeniul public/în coșurile stradale sau în alte locuri decât cele special amenajate. Astfel, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 2300 lei potrivit prevederilor H.C.L. nr.130/2020, pentru abandonarea deșeurilor menajere la coșurile stradale, pe spațiile verzi, dar și lângă containerele de la platformele special amenajate. Acțiunile au fost desfășurate în str. Săvenilor, str. Tudor Vladimirescu, str. Primăverii, str. Vârnav, str. Prieteniei. În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului.

În data de 31.01.2024, în jurul orei 9.00, pe str. Săvenilor nr. 27, polițiștii locali au identificat-o pe numita L.L. care a lăsat lângă coșul stradal o pungă de dimensiuni mari cu deșeuri menajere. Potrivit art. 76 alin. 3 din H.C.L. nr. 130/2020, a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 400 lei.

În data de 09 februarie 2024, în jurul orei 9.30, pe str. T. Vladimirescu nr. 9, a fost surprinsă numita P.M. în timp ce arunca la coșul stradal un sac voluminos cu deșeuri menajere. Pentru fapta săvârșită a fost sancționată cu amendă în cuantum de 600 lei, potrivit prevederilor H.C.L. nr. 130/2020

. În conformitate cu art. 76 din H.C.L. nr. 130/2020 – Regulamentul de organizare și funcționare al serviciului public de salubrizare din municipiul Botoșani, abandonarea sau depozitarea deșeurilor menajere pe spațiile verzi, în locurile publice și în alte locuri decât cele special amenajate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1500 lei pentru persoanele fizice, și de la 500 lei la 2500 lei pentru persoanele juridice.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus