Papa Francisc i-a adus un omagiu predecesorului său Benedict al XVI-lea

Papa Francisc i-a adus un omagiu predecesorului său Benedict al XVI-lea

Papa Francisc i-a adus un omagiu sâmbătă predecesorului său Benedict al XVI-lea, salutând o „persoană atât de nobilă”, la câteva ore după decesul acestuia, la Vatican, la vârsta de 95 de ani, relatează Agerpres.

„Ne amintim cu emoţie de persoana sa atât de nobilă, de gentilă, şi simţim atâta recunoştinţă în inimile noastre, recunoştinţă pentru că Dumnezeu l-a dăruit Bisericii şi lumii”, a declarat papa în cadrul unei ceremonii la bazilica Sfântul Petru din Roma, subliniind „sacrificiile” aduse de acesta „pentru binele Bisericii”.

Fostul papă, care a încetat din viaţă sâmbătă la 95 de ani, va fi înhumat pe 5 ianuarie într-o criptă din bazilica Sfântul Petru din Roma, a anunţat puţin mai devreme Vaticanul.

„Sicriul Suveranului pontif emerit va fi adus în bazilica Sfântul Petru, apoi în grotele Vaticanului (unde se află mormintele papale) pentru a fi înhumat”, a precizat într-un comunicat serviciul de presă al Sfântului Scaun.

De luni până miercuri, sicriul teologului german, născut Joseph Ratzinger, va fi expus în bazilica Sf. Petru, unde credincioşii vor putea veni să se reculeagă.

Funeraliile vor fi oficiate, joi, de Papa Francisc. Este pentru prima oară în istoria modernă când un papă prezidează funeraliile predecesorului său

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus