Se pregăteşte scăderea TVA la carne şi produse din carne, dar şi la legume-fructe şi, ulterior, la lapte şi produse din lapte. Calendarul după care se face această modificare, presupune ca în august să se înceapă pentru carne şi produse din carne. Pentru aplicarea acestei măsuri este nevoie de acordul FMI şi de datele din piaţă, pentru a vedea cum funcţionează măsura. „La produsele de panificaţie a funcţionat foarte bine. Sperăm ca şi la carne şi produse din carne să avem acelaşi succes”, a declarat Liviu Harbuz. Asociaţia Română a Cărnii (ARC) a anunţat recent că va începe, în aprilie, o amplă campanie pentru reducerea TVA la carne şi produse din carne. „Sperăm să informăm opinia publică despre impactul acestei măsuri. Vom trece chiar la manifestări în faţa Ministerului Agriculturii, pentru că vrem să arătăm ce se întâmplă pe acest segment, respectiv cât este TVA în UE, cum influenţează consumul şi industria, care este influenţa asupra bugetului şi la raft. Campania se va derula până în septembrie, practic între alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale”, a declarat preşedintele ARC, Radu Timiş, în 11 mai. Reprezentanţii companiilor şi cei ai patronatelor de profil consideră că reducerea TVA la carne, preparate din carne şi peşte este cea mai importantă măsură ce ar trebui aplicată în perioada următoare şi care ar putea avea efecte extrem de benefice asupra acestor industrii, mai ales că sectorul se confruntă şi cu o evaziune fiscală pe măsură, respectiv de 40% din piaţă.