Miraculoasa urzică

Urzica este extrem de apreciată pentru calităţile sale medicinale. Încă din cele mai vechi timpuri, urzica este folosită în scopuri medicinale şi recomandată în curele terapeutice de primăvară. Este o sursă bogată de fier şi minerale precum calciu, magneziu, zinc, potasiu sau fosfor. Conţine antioxidanţi şi cantităţi importante de vitamine precum A, C, D, E şi K şi lecitină. Datorită acestor principii active, urzica este un bun energizant, vitaminizant, mineralizant, depurativ (în curăţarea sângelui de toxine) şi tonic. Urzica este folosită mai ales în tratarea căderii părului, a mătreţii, a seboreei, a acneei sau a diferitelor eczeme, ea găsindu-se în componenţa diferitelor creme, tincturi sau a şamponului, dar este recomandată şi pentru tratarea durerilor reumatice, datorită efectului antiinflamator. Totodată, este un bun diuretic, putând fi folosită ca antihipertensiv sau în afecţiunile renale.

Majoritatea efectelor benefice sunt asociate ceaiului din frunze de urzică, acesta fiind un remediu naturist la îndemâna oricui. Ceaiul seprepară din două linguriţe de frunze uscate la 250 ml de apă (apa şi planta se fierb împreună). Se lasă apoi 10 minute, după care se strecoară. Se beau două-trei căni pe zi. Efecte: combate tulburările intestinale, durerile de cap şi problemele musculaturii sau ale articulaţiilor; îmbunătăţeşte activitatea cardiacă; tratează alergiile şi acneea; tratează infecţiile urinare; tratează dizenteria, diareea sau hemoroizii.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus