Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, în vizită oficială în Polonia

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, se află astăzi, 28 aprilie a.c., într-o vizită de lucru în Polonia, la Varşovia. Oficialul român a avut programate întrevederi cu Elżbieta Bieńkowska, vicepremier şi ministrul Dezvoltării şi Infrastructurii în Polonia, şi cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor poloneze.

 

“Experienţa Poloniei reprezintă un model de succes, ţinând cont atât de rata de absorbţie înregistrată în prezent (de aproximativ 70%), cât şi de sistemul extrem de eficient de gestionare a fondurilor europene şi de realizare a investiţiilor cu impact vizibil în creşterea economică. Principala decizie strategică adoptată de Polonia a fost concentrarea structurilor cu rol în managementul fondurilor UE în cadrul unui număr limitat de instituţii coordonatoare, acest sistem asigurând o abordare unitară şi eficientă la nivelul tuturor programelor operaţionale. De asemenea, o parte dintre măsurile importante promovate de autorităţile poloneze au fost adoptate şi de România în cursul anului 2013: supracontractarea la nivel de program operaţional, mecanismul plăţilor directe către beneficiarii publici şi privaţi, utilizarea economiilor în proiecte alternative şi solicitarea la rambursare a proiectelor retrospective care îndeplinesc criteriile de eligibilitate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

 

Discuţiile dintre oficialii români şi cei polonezi au vizat modul în care cele două state atrag fondurilor europene, sistemele de implementare, legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, reglementările referitoare la  constatarea neregulilor şi aplicării de corecţii financiare, respectiv priorităţile pentru perioada de programare 2014-2020.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus