Miercuri, 18 ianuarie 2023, a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria României

Miercuri, 18 ianuarie 2023, a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria României

Ziua de miercuri, 18 ianuarie 2023, a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria României, potrivit meteorologilor citați de Radio România Actualități. Astfel, la Turnu Măgurele s-au înregistrat 22,4 grade, în timp ce precedentul record de temperatură se înregistrase în anul 2001, la Oravița, cu 22,2 grade.

Miercuri a fost stabilit recordul de temperatură și la București, cu 20,6 grade la stația meteo de la Băneasa.

Mihai Huștiu, de la Administrația Națională de Metrologie, a declarat pentru Radio România actualități că ”ziua de 18 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă pentru 35 de stații meteorologice din Oltenia, din Muntenia și Moldova, vestul Dobrogei și chiar în sudul Banatului, unde s-au doborât decordurile lunare la stațiile meteorologice din aceste regiuni”.

Meteorologul a anunțat că vremea extrem de caldă se menține și pe parcursul zilei de joi, dar se va răci începând de vineri începând cu partea de vest.

g4media.ro

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus