Legia Varşovia – Botoşani 1-0. Portarul Iliev și ratările polonezilor îi păstrează pe români în cărțile calificării

FC Botoșani a pierdut cu 0-1 manșa întâi a duelului cu Legia Varșovia, din turul 2 preliminar din Europa League, iar calificarea în faza următoare se va decide peste o săptămână, în România.

Unicul gol al partidei de joi a fost marcat de Ondrej Duda, în minutul 77, cu o execuție superbă, din afara careului.

Botoşănenii au rezistat 77 de minute la Varşovia şi au avut chiar şi prima ocazie la şutul lui Brata (14). La o eroare a asistentului, Nikolic şi Kucharczyk, aflaţi în offside, au rămaşi singuri cu Iliev, care a intervenit la primul şut, apoi, Kuharcic a trimis incredibil peste poarta goală (22). Pe final de primă repriză, moldovenii au pus din nou probleme, însă Dimitrov (36) şi Brata (41) au trimis, pe rând, pe lângă poartă.

După o primă repriză în care a arătat foarte bine, echipa lui Leo Grozavu a făcut pasul înapoi în partea a doua, iar polonezii s-au întrecut în ratări: Iliev a intervenit de două ori, la lovitura de cap a lui Nikolic (49) şi la şutul Rzezniczak (73).

Asediul polonezilor s-a intensificat şi mai mult pe final, iar ratarea imensă a debutantului Prijovic (75) parcă a anunţat golul, venit două minute mai târziu: nemarcat, la marginea careului, slovacul de 20 de ani al Legiei, Ondrej Duda, a prins o execuţie de excepţie prin care a deschis scorul (77). Diferenţa putea fi şi mai mare: Kucharczyk a trecut pe lângă 2-0, apoi Iliev a mai intervenit de două ori în faţa lui Zyro (90, 92).

Returul de la Botoşani se va disputa joia viitoare.

 

digisport.ro

foto:Hepta.ro

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus