Legea pensiilor intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție

Legea pensiilor intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție

Premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă, au anunțat, luni seara, că s-au înțeles pe toate aspectele care țin de legea pensiilor, iar proiectul „intră în linie dreaptă în Parlament”, fiind susținut de întreaga coaliție.

Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook, după ședința coaliției.

„Totodată, am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare!”, a adăugat Ciolacu.

Premierul anunță și că începe construcția bugetului pentru anul viitor, „urmând ca în următoarele zile să ne întâlnim cu miniștrii Educației și Sănătății pentru a clarifica problemele ce țin de salarizările aferente celor două domenii”.

„Tot săptămâna aceasta ne vom întâlni și cu ministrul Agriculturii și cu cel al Mediului pentru a stabili ultimele detalii privitoare la reorganizarea celor două ministere”, mai precizează Ciolacu.

La rândul său, liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, tot pe Facebook, că au fost stabilite liniile cele mai importante pe care se va întocmi proiectul bugetului consolidat pe 2024.

„În cadrul discuțiilor, am susținut ca prioritatea în dezbaterile legate de finanțarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătății și al Educației și cu acestea vom începe discuțiile în zilele următoare. Echipa liberală prezentă la ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor, întâietate având banii care vor fi alocați celor trei mari linii de finanțare: Programul Național ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI)”, a adăugat Ciucă.
Totodată, au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor”, a precizat liderul PNL.
Acesta spune că a fost analizată și reorganizarea internă a ministerelor, primele două vizate fiind cel al Agriculturii și cel al Mediului. „Se urmărește flexibilizarea proceselor de decizie, pentru ca structurile instituționale să devină mai eficiente, cheltuind mai puțini bani publici. În același registru, am discutat despre îmbunătățirea colectării.”
„Astfel, împreună cu premierul Marcel Ciolacu vom semna și depune în Parlament un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale”, precizează Ciucă.
g4media.ro

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus