La Botoşani, primarul Ovidiu Portariuc şi echipa sa, ridică cota PSD (USD) în preajma alegerilor europarlamentare

Apropiatele alegeri europarlamantare au pus deja, pe jar, în teritoriu, principalele formaţiuni politice. Se fac sondaje, se stabilesc strategii, se fac speculaţii sau combinaţii. Cert e că miza e mult mai mare decât acest eveniment politic, fiindcă aceste alegeri sunt şi o testare a electoratului în privinţa opţiunilor pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Dincolo de directivele  care vin de la centru, de cele mai multe ori neconforme cu realitatea din teren, la Botoşani, partidele se confruntă cu specificul local. Cu mijloace financiare reduse, directorii de campanii sunt nevoiţi să facă strategii care presupun antrenarea din plin a membrilor de partid  şi a simpatizanţilor care fac muncă voluntară, umblând, de regulă, din casă în casă, pentru a discuta cu potenţialii votanţi. Evident, nu de puţine ori, mesagerii electorali sunt nevoiti să suporte acuzaţii, insulte, jigniri, etc., fiindcă  oamenii îşi pun multe speranţe în politicieni.

Zilele trecute, cu sprijinul unor colaboratori ai ziarului nostru, am efectuat un mic sondaj de opinie în municipiu, (fără pretenţiile şi rigorile unui sondaj de specialitate)  în privinţa intenţiei de vot a botoşănenilor la apropiatele alegeri europarlamentare. Am dorit să luăm, cum se spune, pulsul. Nu ne-a surprins faptul că aproape jumătate dintre cei chestionaţi nu sunt încă hotărâţi să voteze, cu cine să voteze sau nu au habar de respectivele alegeri. Ne-a surprins declaraţiile a circa jumătate  dintre cei  în cunoştinţă de cauză-că vor vota cu PSD, cu „partidul primarului”.  În ceea ce priveşte motivarea opţiunilor, am înregistrat opinii de genul „e serios”, „ face treabă bună”,„oraşul merge înainte, se dezvoltă”, „vrea binele”, „ nu sprijină mafioţii” , (?!), ”e primul primar necomunist de după 1989” etc.

În cei aproape doi ani de mandat, tânărul primar Ovidiu Portariuc a dovedit înainte de toate  seriozitate. Şi-a asumat responsabilitatea de a conduce administraţia municipiului după un plan propriu, lansat în timpul campaniei electorale din 2012, şi împreună cu echipa sa face eforturi serioase să-l ducă la îndeplinire. Cu  experienţa şi tenacitatea câştigate în perioada în care a activat în domeniul afacerilor, Ovidiu Portariuc face faţă cu brio provocărilor la care este supus ca edil al municipiului. Şi nu numai, acesta fiind deja recunoscut, în breasla primarilor de municipii, ca unul dintre lideri. De aceea a şi fost mandatat recent să reprezinte la Bruxelles Asociaţia Municipiilor din România, şi punctele de vedere ale acesteia în privinţa migraţiei forţei de muncă, cinste pe care nu a mai avut-o nici un primar al Botoşaniului.

Oricât de mult ar încerca unii dintre opozanţii săi politici să-l denigreze şi să-i minimalizeze  realizările primarului Ovidiu Portariuc, mulţi botoşăneni s-au convins de bunele sale intenţii, acordând suficient credit acestuia ca la apropiatele alegeri europarlamentare, să voteze cu „partidul său”

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus