Klaus Iohannis, alături de Florin Cîțu la Ziua Pompierilor

Klaus Iohannis, alături de Florin Cîțu la Ziua Pompierilor

Președintele Klaus Iohannis a participat alături de premierul Florin Cîțu și ministrul de Interne Lucian Bode la festivitatea de Ziua Pompierilor, organizată la Palatul Cotroceni.

Iohannis a subliniat rolul ”cu valențe strategice” pe care pompierii îl au în apărarea populației în contextul în care munca acestora este tot mai legată de fenomenul încălzirii globale. Președintele a amintit de incendiile din Grecia la stingerea cărora au participat cu succes pompierii români.

Klaus Iohannis a mai anunțat că, în semn de respect pentru munca pompierilor, a decorat Drapelul de luptă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a acordat Drapelul de luptă unui număr de 11 unități militare de pompieri și i-a decorat pe comandanții detașamentelor de pompieri care au participat la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia.

Iohannis a mai amintit că este nevoie de dezvoltarea continuă a unui ”sistem de intervenție performant, dotat cu tehnică și echipamente adecvate”, dar și că ”trebuie să creăm în rândul populației noastre o cultură a prevenției, prin pregătirea activă și continuă, astfel încât oamenii să știe cum să reacționeze la producerea unei situații de urgență majoră”.

Președintele a mai spus că pompierii români contribuie în mod cert ”la creșterea gradului de încredere a cetățenilor în instituțiile și autoritățile statului care au ca obiectiv principal asigurarea securității populației”.

 

g4media.ro

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus