Jurnalistul și scriitorul Eugen Hrușcă a trecut în eternitate

Jurnalistul și scriitorul Eugen Hrușcă a trecut în eternitate

Inima scriitorului și jurnalistului Eugen Hrușcă s-a oprit în prima zi a lunii august 2020. E o pierdere dureroasă pentru comunitatea botoșăneană, dispariția unuia dintre cei mai valoroși oameni de cultură ai săi.

Colegi de redacție la ”Gazeta de Botoșani” fiind, i-am admirat profesionalismul și angajamentul civic,  dar și profilul său uman, mereu optimist.

Fin observator al realității, Eugen Hrușcă a fost un iscusit făuritor de texte jurnalistice, care purtau vizibil amprenta sa, cu impact cert la publicul cititor. Articolele sale deranjau și provocau de cele mai multe ori diverse reacții. Le anticipa  și le savura cu zâmbetul pe buze, fiindcă misiunea gazetărească era îndeplinită cu succes. Niște lucruri și niște situații erau fie corectate, fie eliminate, în folosul comunității.

Eugen Hrușcă a publicat sub pseudonim un ciclu de articole în ACTUALITATEA BOTOȘĂNEANĂ și stilul său spumos, inconfundabil,  l-a deconspirat imediat cititorilor. Un fost edil local, luat în condei pentru o gafă impardonabilă, a recunoscut imediat autorul acestuia, exclamând ”numai Eugen Hrușcă poate să scrie un astfel de articol”.

Retras din activitatea jurnalistică, Eugen Hrușcă și-a continuat activitatea scriitoricească, abandonată pentru o perioadă, completând moștenirea sa culturală, materializată în zece cărți de facturi diverse, de la poezii, la nuvele precum și la două romane.

 Scriitorul și jurnalistul Eugen Hrușcă și-a făcut datoria de a lăsa posterității urma trecerii sale prin această existență și merită recunoștința și prețuirea comunității.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!                                                                      

Sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Vasile Timofciuc

-ACTUALITATEA BOTOȘĂNEANĂ-

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus