INTERVIU cu primul-ministru VICTOR PONTA “2014 va fi un nou an al Victoriei pentru toți românii!”

- Domnule Victor Ponta, urmează alegerile europarlamentare, la care de obicei românii nu prea se inghesuie. De ce ar veni de data asta românii la vot? Cât de importante sunt, pentru oamenii obișnuiti, aceste alegeri?

-Aceste alegeri nu sunt doar despre Parlamentul European, ci și despre direcția noastră ca țară. Au trecut doi ani de când regimul Băsescu a inceput, cu adevărat, sa piardă din putere și sș se destructureze, și doi ani de când proiectul USL a inceput să fie pus in aplicare. Vorbesc de proiectul USL pentru că eu cred că el există, trăiește prin noi in continuare, și produce o schimbare pozitivă în România. Am oprit nedreptăți, am reluat creșterea economică, am reinceput să punem țara pe roate. Am mărit salarii și pensii, am inaugurat câteva sute de km de autostradă, am deblocat fondurile europene. Suntem pe un drum bun, și eu cred că o Românie puternică poate să il facă pe fiecare dintre noi mândru că este român. De aceea, aceste alegeri sunt un moment important in legătură cu direcția în care mergem – continuăm pe acest drum pozitiv sau ne intoarcem spre perioada regimului Băsescu-Udrea-Boc? Ii chem pe toți românii la vot, pentru a răspunde acestei intrebări.

-De ce ar vota lista pe care o propune PSD in prezent? De ce această listă este diferită de altele, ale altor partide?

-Lista PSD-UNPR-PC este o listă formată din oameni mândri ca sunt români, oameni care au apărat Romania in Parlamentul European și care vor continua sș ii ajute pe români. Este o listă care imbină experiența unor politicieni de calibru, precum Ecaterina Andronescu, Ioan Mircea Pascu sau Dan Nica, cu energia și entuziasmul unei generații de politicieni tineri, precum Corina Crețu sau Cătălin Ivan. Ni se alatură, pe aceasta lista, și oameni care au avut succes in afara politicii, precum Damian Drăghici, un român respectat și iubit peste tot in lume. Este o listă echilibrata și competentă. Sunt oameni care au promovat România, care i-au ajutat pe romanii care muncesc in străinătate, care au sancționat derapajele regimului Băsescu si care s-au luptat pentru drepturi mai multe pentru agricultori, tineri sau pensionari. Până la urmă, romanii vor alege, dar sunt convins că o vor face gândindu-se că au nevoie de un Parlament European care să le fie mai aproape și care să ia decizii pentru a le face viața mai bună.

-Ca premier, ați anunțat măsuri de relaxare fiscală, de reducere a CAS, de neimpozitare a profitului reinvestit, de continuare a scăderii TVA la anumite produse? Când se vor lua aceste măsuri si cum ii vor ajuta ele pe oamenii obișnuiti?

-Ne ținem de cuvânt și introducem aceste măsuri chiar de la 1 iulie! Economia românească are nevoie de măsuri de susținere și cred că este foarte bine ce facem. Anul trecut am redus TVA la pâine și am eliminat mult din birocrația care omora firmele din România (numărul taxelor parafiscale s-a redus foarte mult in 2013 și mai tăiem acum incă cca 70 de taxe). Anul acesta, vrem să continuăm reducerea poverii fiscale pe muncă, pentru ca patronii să poată angaja mai mulți oameni. Efectele se vor vedea intr-o creștere economică importantă, de peste 3%, dar și intr-o creștere a numărului de locuri de muncă. Direcția este bună, și vom continua să dăm facilități celor care angajează tineri, celor care inființează noi locuri de muncă, celor care investesc in domenii cheie din economie. Suntem un guvern care a reușit un echilibru foarte bun intre protecția socială și creșterea economica, și cred că aceasta este direcția corectă.

-In ultimele săptămâni, România a fost marcatâ de mai multe dispute intre dvs și Traian Băsescu. Ați definit la inceputul anului lupta impotriva “regimului Băsescu” drept principal obiectiv al PSD. Rămâne valabil și in prezent?

-Nu renunțăm la această luptă, pentru că “regimul Băsescu” este in continuare foarte activ și foarte dornic de a reveni in politică. Ați auzit că Traian Băsescu se visează premier și, dacă nu suntem atenți, există riscul să iși facă din nou loc in viața noastră. Eu cred că direcția trebuie să fie următoarea – in noiembrie se incheie mandatul de președinte al lui Traian Băsescu, iar acesta trebuie să fie momentul in care regimul său iși incheie existența. Alegerile europene sunt importante pentru că putem să ii mai luam o parte din putere lui Traian Băsescu – fără susținere in țară, Traian Băsescu se sprijină pe susținerea unor prieteni din Europa. Dacă învingem in aceste alegeri, și aici și in Europa, îi luăm și acest ultim sprijin. Anul 2014 poate fi un nou an al Victoriei, un an in care România incepe din nou să trăiască liber, să gândească pozitiv și să spere cu adevărat la o viață normală.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus