Instruire pentru botoşănenii care doresc să fie în premieră şefii secţiilor de votare

Luni, 14 aprilie,  în sala Iorga a Prefecturii va avea loc o instruire pentru botoşănenii care vor să fie propuşi pe listele preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare. Este vorba despre scrutinul de pe 25 mai, pentru alegerea europarlamentarilor români din viitorul mandat, alegeri ce aduc, printre altele şi această noutate. Dacă până acum lista de propuneri pentru şefii secţiilor cuprindea doar persoane care fuseseră cel puţin o dată în situaţia de a dirija activitatea electorală din secţie, de această dată se pot înscrie pe listă şi persoane ce nu au această experienţă. În cazul lor, condiţia este aceea de a participa la cursul pe care Autoritatea Electorală Permanentă îl va organiza la începutul săptămânii viitoare la sediul Prefecturii.

„Hotărârea AEP este binevenită, pentru că dă posibilitatea unui număr mai mare de botoşăneni să participe direct la organizarea şi derularea euroalegerilor, să câştige experienţă şi, de ce nu?, un venit suplimentar. Gradul de siguranţă privind corectitudinea votului creşte astfel, fără îndoială.”, a explicat prefectul Costică Macaleţi.

Instruirea va avea loc începând cu ora 10 şi nu presupune înscrieri prealabile. Condiţiile potenţialilor participanţi sunt cele prevăzute de lege pentru preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, iar, potrivit acestora, pe listele propunerilor vor avea prioritate juriştii. Cum numărul acestora este, însă, insuficient, se va trage la sorţi şi din lista botoşănenilor fără studii în drept. Condiţii eliminatorii sunt: neapartenenţa la vreun partid politic,  cazier judiciar curat, să fie cetăţeni români, absolvenţi a cel puţin 10 clase, şi să nu fie rude de până la gradul II ai candidaţilor. Tragerea la sorţi se va face de către preşedintele Tribunalului Botoşani, după ce AEP va aviza lista de propuneri.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus