Incendiu provocat de un scurtcircuit, la casa unei centenare din Băluşeni

Incendiu provocat de un scurtcircuit, la casa unei centenare din Băluşeni

La 101 ani, o femeie din comuna Bălușeni, și-a văzut casa mistuită de flăcări. Norocul ei a fost că, în momentul izbucnirii incendiului, fiul era acasă și a ajutat-o să iasă afară. Tot bărbatul a fost cel care a sunat după ajutor.La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bălușeni, cu o autospecială cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, casa ardea în totalitate.Atât bătrâna, cât și fiul ei au fost evaluați, la fața locului, de către paramedici, care s-au asigurat că aceștia nu au avut de suferit de pe urma evenimentului.Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. A fost înlăturat și pericolul de explozie, din interior fiind scoase două butelii. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente,  pompierii recomandăm : efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice; nu folosiţi instalaţii electrice improvizate; la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional; verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate; nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus