Incendiu în bucătăria unui apartament din cauza unui scurtcircuit

Incendiu în bucătăria unui apartament din cauza unui scurtcircuit

Verificați instalaţia electrică, periodic, cu personal specializat! În această dimineață, în bucătăria unui apartament din municipiul Botoșani s-a produs un incendiu, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.
La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ardeau două dulapuri, un prăjitor de pâine și mai multe obiecte de lângă o masă, cu degajări mari de fum și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.
Nu s-a impus evacuarea locatarilor. Nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
ℹ️ Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:
✔️verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
✔️nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici de putere mare din acelaşi prelungitor;
✔️nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.
#ISU_BOTOSANI

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus