In memoriam Viorel HRIȚCU

Accidentul neașteptat și teribil în care și-a pierdut viața Viorel Hrițcu, patronul tipografiei RIA, i-a marcat pe mulți botoșăneni prin stupizenia lui. El ne-a adus aminte că oricând ni se poate rupe firul de ață cu care suntem legați de această efemeră trecere pe pământ. Chiar și atunci când ne credem mai în siguranță și ne bucurăm de viață.

Viorel ieșise la o plimbare cu bicicleta pe Pietonalul Unirii, împreună cu fiul său, puțin după miezul nopții de marți spre miercuri. Era antrenat într-o discuție aprinsă cu acesta în momentul în care a ajuns în dreptul fântânii arteziene din dreptul terasei Unirii. Cel mai probabil, lumina difuză din zonă l-a împiedicat să vizualizeze obstacolul și să-l ocolească. Fără cască de protecție pe cap, impactul a fost cumplit. Ambulanța anunțată de fiul sau a venit la fața locului în circa 7 minute dar eforturile medicilor de a-l resurcita au fost zadarnice.

*

Cu Viorel Hrițcu am colaborat de prin anii ’95. L-a cucerit tiparul modern și s-a specializat cu de la sine putere în mașinile de tipărit ofset. Am apelat și m-a ajutat cu dragă inimă atunci când am trecut de la tiparul pe plumb al ziarului, pe acest tipar. A perseverat în domeniu, a vrut să aibă tipografia sa și și-a văzut acest vis realizat cu prețul unei munci susținute.

De-a lungul anilor ne-am sprijinit reciproc, de mai multe ori, în diverse lucrări tipografice. Ca de altfel mulți alții care l-au cunoscut, l-am perceput ca pe un om frumos, de caracter, deschis și mereu disponibil în a-i ajuta pe cei din jur, un om care știa să respecte și era, la rândul său respectat. Cum să nu fii profund marcat când afli că el nu se mai află acum printre noi, cei vii?

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să le dea putere soției și fiului său să suporte această tragică despărțire.

*

Sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus