Hotărâre de consiliu locală- blocată de Instituţia Prefectului – ca fiind ilegală

Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc a declarat mass-mediei locale că  o hotărâre de Consiliu Local a fost blocată de către Instituția Prefectului  ca fiind ilegală. Este vorba de hotărârea  inițiată de viceprimarul Cătălina Lupașcu prin care primarului nu i se mai dădea posibilitatea să stabilească atribuţii pentru viceprimarii municipiului.
„Alian
ța răului la Botoșani a primit prima lovitură din partea legii. Prima lor acțiune a fost un eșec pentru că au încălcat legea. Deși  li s-a atras atenția în ședința de Consiliu Local că sunt pe cale să încalce Legea fundamentală a administrației publice locale, Legea 215, mă miră faptul că, inclusiv președintele de ședință şi  consilieri cu experiență în administrație, nu și-au dat seama că încalcă legea. Am primit adresa de la Prefectură în care motivația e clară, cum au fost încălcate toate prevederile Legii 215, menționând clar că,  potrivit legislației actuale, delegarea atribuțiilor către viceprimari este de competenţa primarului. “ – a declarat edilul şef al municipiului care a concluzionat :” Le recomand celor din alianța PNL-PDL să se concentreze pe lucruri constructive mai mult decât pe modul cum pot sabota sau izola primarul”.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus