Heliport Botoșani a fost inaugurat!

Heliport Botoșani a fost inaugurat!

Astăzi, a avut loc activitatea de inaugurare a obiectivului de investiții Heliport Botoșani, realizat în contextul implementării proiectului “The CBC Romania – Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for training and maintaining the capacity of proffesional personnel to intervene in emergency situations – SMURD 2”.
Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de creșterea siguranței și protecției populației prin îmbunătățirea pregătirii și menținerea capcaității de intervenție a serviciilor de urgență profesioniste (inclusiv SMURD), în zona transfrontalieră, fiind o continuitate a primului proiect european SMURD, implementat începând cu anul 2014. Bugetul total al proiectului a fost de 10 milioane euro, asigurat din fonduri europene nerambursabile, pentru realizarea obiectivului “Heliport Botoșani, valoarea totală a investiției fiind de peste 1,8 milioane lei.
În cadrul acestui proiect transfrontalier, au fost realizate şapte heliporturi în România şi Republica Moldova, prin intermediul Programului Operaţional Comun 2014-2020 România- Republica Moldova.
În România, heliporturile au fost construite în municipiile Botoşani, Iaşi şi Galaţi, iar în Republica Moldova, două în Chişinău şi câte unul la Bălţi şi Cahul.
Ne aflăm astăzi la evenimentul de închidere a proiectului SMURD 2. Este un proiect de suflet, întrucât vine în continuarea primului proiect în care SMURD a fost implementat în Republica Moldova și care vine ca o continuare a îmbunătățirii serviciilor medicale de urgență. Ne aflăm la inaugurarea heliportului din Botoșani, primul aerodrom certificat în județul Botoșani. Era nevoie de această investiție deoarece în întreg județul Botoșani nu exista un aerodrom certificat și în mod special acesta aduce un plus pentru zborurile de noapte”, a precizat inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., generalul de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus