Greul pentru administrația Portariuc abia începe

După mai bine de un an de certuri și șicane întâmplate în Consiliul municipal Botoșani, spre dezgustul comunității, un șir de compromisuri făcute de social-democrați, justificabile de altfel, au avut ca efect crearea unei majorități de stânga. Social-democratul Cosmin Andrei și fostul democrat-liberal Marius Buliga, acum independent, au întrunit voturile necesare instalării în funcțiile de viceprimari și imediat au și primit atribuțiunile postului.

  Respectiva majoritate vine însă destul de târziu, la jumătatea mandatului de primar al lui Ovidiu Portariuc, și îl obligă pe acesta la niște eforturi teribile până la finalizarea acestuia. Cu o majoritate asigurată în Consiliul municipal, edilul-șef poate să abordeze acum acele proiecte cuprinse în Planul Portariuc pentru Botoșani care nu conveneau opozanților săi. Numai că timpul nu mai are răbdare.

În prima jumătate a mandatului sau, abilitățile de politician ale lui Ovidiu Portariuc au fost probate din plin. Cine altcineva ar fi îndurat ploaia de înjurii, jigniri și atacuri la persoană la care a fost supus printr-un scenariu de defăimare, bine întocmit și executat de către un segment al mass-mediei sponsorizat de opozanții săi? Greu de închipuit! Omul a rămas în picioare și și-a văzut de treabă, stricând socotelile multora. Familia însă i-a fost afectată de toate aceste atacuri mârșave, străine codului deontologic al jurnaliștilor, care nu au avut și nu au nimic de-a face cu ceea ce se cheamă presă adevărată. Când un membru al familiei însă se îmbolnăvește din această cauză, nu mai poți sta cu mâinile în sân. De aceea primarul Ovidiu Portariuc a apelat la justiție- cea care poate să-i facă dreptate.

În cea de-a doua jumătate a mandatului său, primarul Ovidiu Portariuc trebuie să apeleze la abilitățile sale de om de afaceri. Nivelul de așteptare al botoșanenilor care i-au dat votul la alegerile din 2012 a rămas la fel de mare și trebuie onorat cât de repede. Cum? Prin realizarea unor proiecte noi, cu efecte benefice asupra comunității. Numai că alegerea acelor proiecte care pot fi finalizate pâna la sfârșitul mandatului e destul de dificilă. Mai toate presupun investiții de lungă durată. Două sau trei însă sunt realizabile.

În ceea ce privește proiectele aflate în derulare, e momentul ca Primăria să oprească bătaia de joc a firmei lui Victor Mihalache la adresa celor care locuiesc pe strada Primăverii dar și la adresa instituției în sine. Cei maxim cinci sute de metri de stradă puteau fi asfaltați în circa o săptamână de oricare altă firmă. Cine are de pierdut de această tergiversare a lucrărilor care, evident, e o lucrătură? Primarul Ovidiu Portariuc! Chiar dacă nu au experiență, cei doi viceprimari, dacă doresc cu adevărat să facă echipă cu edilul-șef al municipiului, să stea zi lumină pe șantier, în coasta drumarilor, să finalizeze lucrarea. Și ca învătătură pe minte pentru altădată, firma lui Mihalache să nu mai primeasca lucrări în municipiu! Mai sunt și alți constructori în Botoșani, care mor de foame pentru că nu au proptele politice!

Pe de altă parte, Opoziția din Consiliul local va lucra în continuare pentru neliniștea executivului. Reprezentanții ei vor fi mai vocali și mai furioși, și vor face orice pentru a distruge actuala majoritate.

Greul pentru administrația Portariuc abia începe…

Vasile TIMOFCIUC

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus