Finalizare proiect „DOWN THE MASK” din primul an de acreditare

Finalizare proiect „DOWN THE MASK” din primul an de acreditare

COMUNICAT de PRESĂ

ASOCIAŢIA „DOWN ACTIV” MOLDOVA anunță finalizarea proiectului din primul an al acreditării cu numărul 2020-1-RO01-KA150-YOU-095907, finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, în domeniul tineretului Acțiunea Cheie 1, Proiecte cu acreditare.

Proiectul cu titlul „DOWN THE MASK”, proiect număr 2022-1-RO01-KA151-YOU-000061294, a avut ca obiective: Creșterea progresivă a calității vieții, a autonomiei individuale și a stimei de sine la tinerii cu dizabilități intelectuale; Integrarea socială și educațională a tinerilor cu dizabilități intelectuale și promovarea incluziunii sociale.

Perioada proiectului a fost 1 iunie 2022 – 31 august 2023, am desfășurat 3 mobilități și am avut ca parteneri: ERGASTIRI EIDIKIS AGOGIS MARGARITA Grecia, Para-fitt Sportegyesület Ungaria și Nodibinajums “Fonds KOPA” Letonia, grantul aprobat fiind în valoare totală de 61650 de euro.

La activitățile proiectului au participat 31 de tineri cu dizabilități intelectuale, care întâmpină o multitudine de probleme ce le afectează integrarea în societate. Proiectul s-a realizat ca o necesitate de a îmbunătăți relațiile sociale, de comunicare, adaptare și integrare în diverse grupuri urmărind principiile de bază ale programului Erasmus+. În cadrul mobilităților, am dezvoltat activități de lucru în echipă și metode de succes pentru integrarea tinerilor cu dizabilități intelectuale.

Localitatea Gura Humorului, Suceava, este locația care a scos participanții din zona de confort și unde implementarea activităților proiectului ne-a permis și ne-a facilitat atingerea obiectivelor stabilite.

Asociatia Down Activ Moldova este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, înființată în anul 2013, care își propune prin intermediul tuturor activităților desfășurate progresul, dezvoltarea armonioasă, atingerea potențialului maxim de dezvoltare, bunăstarea și buna dispoziție a copiilor şi tinerilor cu dizabilități.

Acreditările Erasmus+ Youth sunt un vector important în a oferi susținerea necesară și posibilități de a demonstra că integrarea tinerilor cu dizabilități intelectuale este posibilă.

Contact

Pălimariu Dan Theodor

Președinte/Reprezentant Legal

Telefon 0758521868

danpalimariu@yahoo.com / downactivmoldova@yahoo.com

www.downactivmoldova.com

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus