Pompierii militari şi voluntari au intervenit în zonele afectate de inundaţii şi vânt
Ca urmare a ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi au fost inundate mai multe curţi şi străzi de pe raza a nouă unităţi administrativ – teritoriale ( municipiul Botoşani, oraşul Flămânzi, comunele Truşeşti (Drislea şi Ioneşeni), Hăneşti, Mihai Eminescu, Dângeni, Vorona, Nicşeni şi Copălău – Cotu).
Vântul puternic cu aspect de vijelie a rupt mai mulţi copaci şi a distrus total sau parţial acoperişurile unor locuinţe şi anexe gospodăreşti din Nicşeni şi Hăneşti.
Cele mai mari pagube s-au înregistrat în comuna Hăneşti unde, potrivit autorităţilor locale, acoperişurile a două case (una aflată în construcţie, cealaltă nelocuită) au fost distruse total, iar la alte 27 parţial. Pereţii unei anexe gospodăreşti au fost dărâmaţi, iar la alte 22 acoperişurile au fost distruse parţial. Afectate parţial sunt şi trei instituţii publice. De asemenea, mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, căzând peste garduri, acoperişuri şi drumuri.
Datele statistice sunt preliminare. O estimare exactă a pagubelor produse va fi efectuată de către autorităţile locale în perioada imediat următoare.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani intervine cu forţe şi mijloace pentru evacuarea apei din curţi, înlăturarea unor arbori rupţi şi a unor părţi din acoperişurile unor case şi anexe gospodăreşti desprinse de vântul puternic în Hăneşti, Dângeni, Truşeşti, Copălău şi Nicşeni. În celelalte localităţi afectate, intervin membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.
Vineri după-amiază, preşedintele şi vicepreşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani s-au deplasat în comuna Hăneşti, adunând în şedinţă extraordinară Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a lua măsuri urgente în vederea sprijinirii populaţiei afectate.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice