Coman are o valoare de piață pe care și-o închipuie Becali, de zeci de milioane de euro, și o valoare concretă, convertită etapă de etapă în puncte prin care FCSB continuă să fie o concurentă în cursa pentru câștigarea campionatului. La Botoșani, într-o partidă în care vârful titular, Hora, a jucat slab o repriză, Florinel a rezolvat problemele cu o execuție surprinzătoare, un amestec de talent, instinct și noroc.

El a executat pe colțul portarului o lovitură liberă din stânga, dintr-un unghi închis, și l-a păcălit pe Papp. Goalkeeperul Botoșaniului nu era hotărât dacă să aștepte o centrare ori să-și apere bara din dreapta și n-a mai avut timp să se hotărască, din cauza forței din șutul lui Coman. Golul a făcut diferența în prima repriză, o bucată din meci în care formația lui Croitoru a jucat așa cum se așteaptă lumea de la ea, spectaculos și cam risipitor. Ongenda a executat fantastic o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a urcat peste zid, apoi a coborât și a izbit bara. Bălgrădean a avut noroc, Pap și-a îngropat echipa cu tremurul de la golul lui Coman.

Portarul a șubrezit formația-gazdă, Keyta le-a dat moldovenilor lovitura finală, tocmai în cel mai convenabil moment al lor din tot meciul. Planic fusese eliminat la al doilea „galben”, botoșănenii urcaseră în terenul roș-albaștrilor și mai sperau să întoarcă rezultatul când Keyta le-a oferit bucureștenilor ocazia pentru al doilea gol.

Extrema care aduce un pic cu Cesinha, doar că n-are valoarea brazilianului, a pierdut mingea în fața lui Tănase, a cărui pasă a pornit rapid și precis către Gnohere. Și cu kilogramele în plus, „Bizonul” a dus cursa scurtă și a marcat. 
El și Coman au mai adunat trei puncte și FCSB rămâne un pericol pentru campioana din ultimii doi ani, CFR.

Progresul roș-albaștrilor e realizat de un lot bun și de un antrenor subestimat din cauza istoricului fără mare valoare. La 47 de ani, Vintilă antrena copii într-un club minuscul. Becali l-a avansat pe banca celei mai scumpe formații din România și fostul portar arată că are mai multe idei bune decât are elemente în CV.

FINAL » FC BOTOȘANI – FCSB 0-2

  • Au marcat: Coman 31, Gnohere 74
  • www.gsp.ro