FC Botoșani alături de micuța Maria

O fetiţă de un an şi o lună are nevoie de sprijinul botoşănenilor pentru a putea spera la o viaţă normală. Micuţa Maria Sfeclă suferă de o afecţiune gravă la inimă, iar operaţia recomandată de medici nu poate fi efectuată într-un spital de stat, astfel că părinţii ei trebuie să găsească urgent 7.500 de euro pentru a o duce la operaţie la o clinică privată din Bucureşti.

De când au aflat că micuţa este bolnavă, în urmă cu o săptămână, au început o cursă contracronometru pentru salvarea îngeraşului. După un control la Iaşi, micuţa a fost diagnosticată cu „foramen ovale permeabil, canal arterial persistent şi debut de hipertensiune pulmonară”. În fapt este vorba de un orificiu, care, în cazul Mariei, nu s-a închis aşa cum a fost normal, iar, dacă face efort, în plămâni ajunge prea mult sânge şi riscă să moară. 

„Intervenţia are ca scop închiderea canalului arterial prin cateterism şi se face prin artera femurală. O operaţie clasică ar fi prea riscantă”, a declarat cu lacrimi în ochi Sebastian Sfeclă, tatăl Mariei.

Intervenţia se poate face la Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Ares, o clinică privată din Bucureşti, însă părinţii nu au deocamdată bani. De altfel, aceştia au scos la vânzare maşina familiei, însă nu au găsit cumpărător. 

Primii care au sărit în sprijinul fetiţei au fost fotbaliştii de la FC Botoşani. La meciul de duminică aceştia vor purta tricouri cu mesaje de susţinere a micuţei. Spectatorii vor putea dona bani la urnele amplasate pe Stadionul „Municipal”.

Cei care doresc să o ajute pe Maria pot face donaţii în lei într-un cont deschis la BRD, pe numele Cristina Loredana Sfeclă(RO71BRDE070SV19728490700), şi în euro, la aceeaşi unitate bancară, pe numele Sebastian Sfeclă(RO75BRDE070SV34779900700).

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus