Despre noi

ACTUALITATEA BOTOSÃNEANÃ – un ziar pentru botoşănenii de pretutindeni

ACTUALITATEA BOTOSÃNEANÃ, cea mai longevivã publicaţie botoşăneanã de dupã 1989, a fost fondatã de ziaristul Vasile Timofciuc, ziarist profesionist, cu carte internaţională, membru fondator  al  A.Z.P. şi S.Z.R, prima ediţie a ziarului  apărând la 15 mai 1993. La început ziarul a apărut săptămânal, apoi de două ori pe săptămână, de trei pe săptămână, iar de la 1 ianuarie 1995 până la 31 noiembrie 2009,  în regim cotidian. După această dată, ziarul apare de trei ori pe săptămână, luni, miercuri şi vineri.
Din dorinţa de a atrage în aceastã meserie nobilã care este gazetăria, voci noi, tinere, la ACTUALITATEA BOTOŞÃNEANÃ a luat fiinţã  în 1995  prima şcoală şcoalã de jurnalisticã din Botoşani de dupã 1989, care a format de altfel şi prima generaţie de tineri jurnalişti.

  • În 1997, sub auspiciile ACTUALITĂŢII BOTOŞĂNENE  a apãrut  suplimentul umoristic  MURITORUL DE BOTOŞANI.
  • Anul 2000 a fost cel mai fructuos an din istoria ACTUALITÃŢII BOTOŞÃNENE. În acel an apar  trei noi suplimente ale ziarului:la Dorohoi, apare  săptămânalul  VOCEA DOROHOIULUI, la Săveni, săptămânalul  GAZETA DE SÃVENI iar la DARABANI, suplimentul ACTUALITATEA DĂRĂBĂNEANĂ.
  • În septembrie 2004 , sub auspiciile ACTUALITĂŢII BOTOŞĂNENE,  este lansat săptămânalul  BOTOŞĂNEANUL, ziar care va apare până la finele anului 2008.
  • În luna septembrie a anului 2007 ACTUALITATEA BOTOŞÃNEANà a lansat  ediţia on-line a ziarului, www.actualitateabotosaneana.ro sub sloganul “un ziar pentru botoşãnenii de pretutindeni”.
  • La 15 mai 2014, de ZIUA ZIARULUI, este lansat noul site al ziarului electronic la aceeaşi adresă  www.actualitateabotosaneana.ro.
  • Din data de 6 mai 2020, ziarul apare de trei ori pe săptămână, luni, miercuri și vineri, și în format pdf, printabil.
    • La 15 mai 2023- la 30 de ani de la apariția sa, ACTUALITATEA BOTOŞÃNEANà, a ajuns la ediția  cu numărul 6921.
    • La 15 noiembrie 2023, ACTUALITATEA BOTOȘĂNEANĂ a ajuns la ediția cu numărul 7000.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus