Demolatorii fostei fabrici de confecţii, amendaţi de către Garda de Mediu

Demolatorii fostei fabrici de confecţii, amendaţi de către Garda de Mediu

Nerespectarea procedurilor ce se impun la lucrările de demolare a adus societăţii care le efectuează două amenzi din partea Gărzii de Mediu Botoşani, în valoare de 15.000 lei.

Ca urmare a autosesizării, O echipă de comisari de la Garda de Mediu a verificat modul cum se desfăşoară lucrările de desființare a construcțiilor și instalațiilor existente, a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, termoficare, rețele de energie electrică aeriană și subterană, gaze naturale, telefonie de la fosta fabrică de confecţii Rapsodia Conf. S.A. Aceasta după ce în ziua de 15 septembrie a.c., întreaga zonă a fost poluată de un nor gros de praf. Concluzia a fpst că “ operatorul economic nu s-a supus tuturor procedurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului şi a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei.Amplasamentul a fost verificat și anterior stabilindu-se în sarcina operatorului economic măsuri cu termen în vederea remedierii neconformităților constatate și aplicându-se totodată două sancțiuni: un avertisment și o amendă contravențională în valoare de 5000 lei.” 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus