COMUNICAT DE PRESĂ PNL Botoşani

Liberalii cer demisia primarului oraşului Săveni, Relu Târzioru

Ca urmare a declaraţiilor făcute de domnul Relu Târzioru în mass-media locală, ne vedem nevoiţi să luăm atitudine ferm, categoric şi hotărât, aşa cum se practică în Partidul Naţional Liberal.
Constatăm că domnul Târzioru, ales primar pe listele PNL în vara anului 2012, la al doilea mandat, se plânge că nu este respectat şi nu are parteneri de dialog în cadrul Partidului Naţional Liberal. Mai mult, domnul primar susţine că la PSD are aceşti parteneri de dialog, iar oamenii sunt la acelaşi nivel cu el.
Ceea ce ne surprinde este că domnul primar a preluat deja din metehnele şi proastele obiceiuri ale PSD: domnul Relu Târzioru face apel la aceeaşi lipsă de onoare caracteristică social-democraţilor.
Ne întrebăm, domnule Târzioru, dacă nu mai aveţi simţăminte liberale şi vă identificaţi mai bine cu PSD, de ce nu vă daţi demisia din rândurile noastre? Ne mai întrebăm, domnule Târzioru, ce este mai important pentru dumneavoastră, opţiunea politică sau primăria? Îi reamintim domnului Relu Târzioru, cum le amintim tuturor primarilor liberali, că democraţiile funcţionează cu majorităţi.
Dacă din toţi primarii liberali doar domnul de la Săveni este singurul dezamăgit, atunci el reprezintă excepţia şi nu regula, ceea ce ne face să-i cerem din nou demisia. Domnul Târzioru s-a mai plâns că Partidul Naţional Liberal şi preşedintele Florin Ţurcanu nu au făcut nimic pentru el şi nu l-au răsplătit cum se aştepta.
Îi transmitem domnului de la Săveni că niciun primar nu este mai important decât celălalt în judeţul Botoşani.
Repartizarea fondurilor de la Consiliul Judeţean se face în funcţie de mărimea comunităţii şi de priorităţi, nu pe alte criterii, iar licitaţiile sunt organizate şi se desfăşoară conform literei legii. În judeţul Botoşani, nimeni nu este mai presus de lege, iar asta trebuie să înţeleagă şi domnul primar Târzioru.
Cu fermitate, însă, putem declara că oraşul Săveni nu a fost neglijat. Oraşul Săveni a fost unul dintre cele mai avantajate din punctul de vedere al repartizării fondurilor în perioada 2008-2014, cât domnul primar Relu Târzioru a fost sprijinit de către PNL, prin funcţiile pe care le-a deţinut şi le deţine la nivelul administraţiei judeţene. ( vezi sumele direcţionate către Primăria Săveni de către Consiliul Judeţean Botoşani- 8,822.00 (mii lei).
Decizia domnului Relu Târzioru de a susţine Partidul Social Democrat vine într-un moment important din punct de vedere politic.
Noi mai propunem un exerciţiu de corectitudine: dacă la alegerile europarlamentare, în Săveni, Partidul Naţional Liberal va obţine mai multe voturi decât PSD, în ciuda poziţiei pro-PSD a domnului primar, atunci el se plasează iremediabil în afara mandatului obţinut de la cetăţeni şi astfel ne vedem nevoiţi să declanşăm procedurile legale de demitere a primarului. Aşa se face politică în Europa, aşa trebuie să facem şi noi politică la Botoşani!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus