COMUNICAT DE PRESĂ GUVERNUL ROMÂNIEI

Primul Ministru Victor Ponta a primit astăzi o delegație a Guvernului Albaniei formată din ministrul Dezvoltării Economice, Comerțului și Antreprenorialului, Arben Ahmetaj, și ministrul Energiei și Industriei, Damina Gjiknuri.

Au fost analizate progresele în realizarea obiectivelor comune stabilite cu prilejul vizitei Primului Ministru Victor Ponta la Tirana în luna martie a acestui an. Principala prioritate de etapă pe agenda economică bilaterală este cooperarea în domeniul energetic. Au fost analizate posibilitățile de export a energiei electrice din România pe piața albaneză, întărirea infrastructurii de interconectare, precum și o mai largă implicare a companiilor românești în proiecte energetice din Albania.

Primul Ministru Victor Ponta a apreciat progresul realizat în discuțiile privind acordurile de export și a solicitat concretizarea acestora în următoarele săptămâni. De asemenea a solicitat o implicare mai largă a expertizei din România în proiectele de modernizare și extindere a centralelor hidroelectrice precum și a transportului și distribuției de energie electrică din Albania.

Cu același prilej, miniștrii economiei român și albanez l-au informat pe Primul Ministru Victor Ponta despre stadiul pregătirii sesiunii din luna iunie a Comisiei bilaterale interguvernamentale. De asemenea, Primul Ministru român a exprimat asigurările de susținere fermă din partea Guvernului României pentru ca Albania să obțină cât mai curând statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

La primire au participat ministrul Economiei, Constantin Niță, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, precum și ambasadorul Albaniei la București.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus