Cod portocaliu de vijelii pentru județul Botoșani, până joi la ora 12.00

De astăzi, de la ora 12.00, până joi, la ora 12.00, județul Botoșani se află sub avertizare meteorologică tip cod portocaliu de furtună.
Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă prognozate vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…80 l/mp.
Vântul va sufla cu 70 …80 km/h.
Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii botoșăneni vor fi la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare.
ISU Botoșani a înștiințat unitățile administrativ-teritoriale din județ cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.
Totodată, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus