Campioana Simona Radiş a primit în cadrul Galei Sportului 2023, organizată de Agenţia Naţională pentru Sport, trofeul de excelenţă

Campioana Simona Radiş a primit în cadrul Galei Sportului 2023, organizată de Agenţia Naţională pentru Sport, trofeul de excelenţă

Campioana mondială şi europeană la canotaj, botoșăneanca Simona Radiş a primit, miercuri seara, în cadrul Galei Sportului 2023, organizată de Agenţia Naţională pentru Sport, trofeul de excelenţă pentru cea mai bună performanţă.   Canotoarea Ancuţa Bodnar, coechipiera botoșănencei și canoistul Cătălin Chirilă  au fost desemnaţi sportivii anului la feminin, respectiv masculin.

Au fost acordate premii pentru 20 categorii, pe baza rezultatelor obţinute pe parcursul anului 2023,  nominalizările  şi desemnarea câştigătorilor  fiind realizate de Asociaţia Presei Sportive din România.

Printre câştigători s-au mai numărat cei mai buni antrenori la masculin şi feminin – Antonio Colamonici (canotaj), cu 11 ambarcaţiuni calificate la JO 2024, medalii la Europene (5 aur şi 1 argint) şi la Mondiale (2 aur – 1 argint – 2 bronz) şi Camelia Voinea (gimnastică), cu eleva sa Sabrina Voinea, calificată la JO Paris 2024, precum şi cele mai bune echipe la sporturi de echipă în 2023 – reprezentativa masculină de fotbal a României, calificată la EURO 2024, şi naţionala feminină de tenis de masă a României, medaliată cu aur la Jocurile Europene.

Un premiu special al Agenţiei Naţionale pentru Sport, intitulat „Legenda sportului”, a fost oferit miercuri seara antrenorului de fotbal Mircea Lucescu. Tehnicianul a primit trofeul din partea fostului tenisman Ion Ţiriac.

Preşedinta ANS, botoșăneanca Elisabeta Lipă, a fost la rândul său premiată la categoria „preşedintele anului” pentru performanţele obţinute în prima parte a anului trecut în care a condus Federaţia Română de Canotaj.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus