Botoșăneanca Simona Radiș- desemnată sportiva anului 2022

Botoșăneanca Simona Radiș- desemnată sportiva anului 2022

În cadrul galei organizate joi seara de Ministerul Sportului la Opera Naţională din Bucureşti, Simona Radiș și David Popovici au fost desemnaţi sportiva și sportivul anului 2022.

  La acest eveniment au fost acordate trofee la 14 categorii, pe baza rezultatelor obţinute de sportivi pe parcursul anului 2022. Selecţiile la cele 14 categorii şi desemnarea câştigătorilor au fost realizate de partenerul Ministerului Sportului la acest eveniment, Asociaţia Presei Sportive din România.

  La această gală, ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că sportul românesc îi celebrează în familie pe cei care au obţinut cele mai importante rezultate în anul 2022.

  Cea mai titrată canotoare română a anului trecut, Simona Radiş, dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1, a făcut la premiere o declarație emoționantă : „Sper să reuşesc să o depăşesc pe doamna Elisabeta Lipă, voi munci pentru asta. Mă uitam la acest trofeu şi este foarte potrivit pentru că eu aşa văd viaţa unui sportiv, ca o piramidă. Noi suntem aici, în vârf, dar avem nevoie de foarte mulţi oameni la bază care să ne susţină să rămânem sus. De asemenea, piramida reprezintă şi evoluţia noastră, începem de la bază şi avem un drum greu de urcat până sus, acolo unde ne dorim să fim. Se întâmplă uneori să urci o treaptă şi să cobori două sau să stagnezi. Dar trebuie să continui. Mă bucur că suntem toţi aici, că suntem mulţi şi puternici, iar împreună putem urca România pe cele mai înalte trepte”.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus